Leden EOC krijgen bijna 12 procent terug

Tom Boerema, Foto Ruben Hamberg

Uitzonderlijk hoge premierestitutie na fusie

Na een gunstig jaar kan EOC Schepenverzekering de leden een forse premierestitutie geven. Er zal ongeveer 2,5 miljoen euro worden uitgekeerd. Per lid komt dat neer op bijna 12 procent restitutie op de premie.

“EOC heeft dit gunstige resultaat aan meerdere factoren te danken”, aldus bestuurder Tom Boerema. “De fusie is een belangrijke oorzaak, er wordt efficiënter gewerkt en we hebben er een groot aantal nieuwe leden bij.” Daarnaast heeft EOC te maken met een teruglopende schadelast en zijn er eenmalige financiële meevallers waar de leden van mee kunnen profiteren. Overigens blijft het bedrijfsresultaat ook zonder deze meevallers positief.

Boerema bedankt namens EOC alle leden voor hun vertrouwen. “We hopen met hen te kunnen blijven werken aan een veilige vaart en een stabiele onderlinge verzekering.”

Over EOC

EOC is een onderlinge schepenverzekeraar zonder winstoogmerk, in 2014 ontstaan uit een fusie van efm en Oranje. Dankzij de zeer goede solvabiliteitspositie wordt een positief resultaat regelmatig teruggestort aan de leden. Dit is uiteraard niet elk jaar mogelijk, maar de afgelopen jaren wel met enige regelmaat. De premierestitutie van bijna 12 procent is uitzonderlijk hoog.

Reacties

    Plaats een reactie