Schepen Beurs

eoc-logo

Eerste Traditionele Schepen Beurs 11 – 13 nov. Den Helder voor liefhebbers en de beroepsmatige chartervaart.

Eerste Traditionele Schepen Beurs kent vol programma

Nog een paar weken, en dan staat op 11, 12 en 13 november de eerste Traditionele Schepen Beurs op het oude Marinecomplex Willemsoord in Den Helder op de agenda. EOC schepenverzekering heeft als hoofdsponsor meegewerkt aan het opzetten van een aantrekkelijk programma voor alle liefhebbers van klassieke schepen en mensen die hun brood verdienen in de chartervaart.

Zo is in het ruim van De Schuttevaer op zaterdag 12 en zondag 13 november tweemaal een bijzondere lezing te volgen. Onderwerp is de ruim honderd jaar durende vaart van een buitengewoon binnenvaartschip en de bijzondere levensdagen van haar vijf schippers. Schrijfster Corine Nijenhuis vertelt de aanwezigen in drie kwartier over de totstandkoming van haar boek ‘Een vrouw van staal’. Zij start om 11.00 en om 14.00 uur en belangstellenden mogen gratis naar binnen, zo lang er plaats is.

Roman
‘Een vrouw van Staal’ is een biografie over de Zeeuwse Zeilklipper uit 1901 waar Nijenhuis momenteel op woont en werkt. Toen ze ontdekte dat het binnenschip ooit een zeilschip was, raakte ze geïnteresseerd en ging ze op onderzoek uit. Er bleek een honderdjarige geschiedenis te vertellen met vijf generaties schippersfamilies en vele veranderingen aan het schip. Nijenhuis maakte er een prachtige historische roman van en bezoekt met haar schip de eerste Traditionele Schepen Beurs in Den Helder.

Korting
Leden van EOC mogen met korting de Traditionele Schepen Beurs bezoeken. Op de beurs is van alles te doen, voor groot en klein. Naast de vele stands, kan men de Nederlandse Tallships Tecla en De Morgenster bezichtigen. Bezoekers kunnen een rondvaart maken met de reddingsbrigade of gratis het Marine- of Reddingsmuseum bezoeken. Daarnaast is er een gezellig vakantieplein met catering, springkussen en mogen EOC leden een gratis schippersmuts ophalen in de EOC stand.

Scheepsborrel
Voor leden uit de beroepsmatige chartervaart wordt op zaterdag 12 november van 16.30 tot 18.00 uur een gezellige EOC scheepsborrel gehouden in de Koftjalk ‘De Schuttevaer’. Wie wil blijven slapen, kan gebruik maken van een van de betaalbare hotelschepen of een overtochtje maken naar Texel.

Kaarten voor de TSB, die dagelijks open is van 10.00 tot 17.00 uur, zijn te bestellen via www.traditioneleschepenbeurs.nl

beurs

Reacties

    Plaats een reactie