Schepen Beurs

Drie jaar verlenging contract na succes allereerste EOC-Traditionele Schepen Beurs

Na een succesvolle eerste EOC-Traditionele Schepen Beurs in november 2016, heeft de hoofdsponsor EOC-Scheepsverzekeringen samen met de organisatie van de Traditionele Schepen Beurs besloten een 3-jarig contract aan te gaan. De EOC-Traditionele Schepen Beurs heeft hiermee voldoende zekerheid om ten minste voor de komende 3 jaar voort te bestaan.

De tweede EOC-Traditionele Schepen Beurs staat gepland voor 10, 11 en 12 november 2017. Wederom het tweede weekend van november. Met dit vaste weekend hoopt de organisatie een traditie te creëren waarbij alle liefhebbers van water en watersport, en natuurlijk van traditionele schepen, elkaar treffen in Den Helder.

Een uniek evenement, in een unieke omgeving op Willemsoord, de oude Marinebasis van Den Helder. In het tweede weekend van november 2016 stond gebouw 66 op Willemsoord vol met stands van scheepsleveranciers, stichtingen en verenigingen ter behoud van het traditionele vaartuig, makelaars, maritieme boekenverkopers en schepen aanwezig waarop u direct een reis kon boeken naar verre oorden, of heerlijk culinair op het wad. In de museumhaven van Willemsoord lagen vele schepen die bezocht konden worden.

EOC-Scheepsverzekeringen sprong met veel enthousiasme bij om het evenement mogelijk te maken. Niet alleen met een mooie sponsoring, maar ook door hun naam aan het evenement te verbinden. In eerste instantie voor één jaar. En nu, na het succes in het van 2016, hebben de organisatie en het bestuur van EOC-scheepsverzekeringen besloten samen door te gaan en voor de komende 3 jaar naam en evenement aan elkaar te verbinden.

De oude marinewerf Willemsoord in Den Helder is een plek die geschiedenis uitademt en die bijdraagt aan de sfeer die bij een beurs voor traditionele schepen past. Voor de tweede editie van het evenement hoopt de organisatie het aantal deelnemers en bezoekers met ten minsten 30% te laten groeien. Om dit voor elkaar te krijgen gaan zij weer in gesprek met de musea en omliggende horecagelegenheden om het bezoek aan de beurs extra aantrekkelijk te maken. Zo konden bezoekers van de beurs in 2016 met hun polsbandje ook naar het nabij gelegen Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers en het Marinemuseum van Den Helder.

Ook in de haven zal het weer druk worden en kunnen gasten een heel weekend op de traditionele schepen boeken op basis van boat and breakfast.

Voor meer informatie kijkt u op www.traditioneleschepenbeurs.nl.

Reacties

    Plaats een reactie