Deksman / Lichtmatroos

Functie: Deksman / Lichtmatroos Binnenvaart. Werkzaam op een tanker.

Wil je graag werken in de binnenvaart? Dan kun je beginnen met het vervullen van een vacature deksman, of vacature lichtmatroos. Vooral wanneer je ook al ervaring hebt en direct zelfstandig aan de slag kunt zijn er met regelmaat werkplekken en vacatures beschikbaar om aan de slag te gaan.

Functieomschrijving

De functie Deksman krijgt iedereen na het aanvragen van een dienstboekje. Voor deze functie moet je minimaal 16 jaar zijn hoef je geen opleiding te volgen. De functie lichtmatroos is met betrekking tot de werkzaamheden hetzelfde als die van deksman. Het verschil zit hem er echter in dat een lichtmatroos de officiële beroepsopleiding voor de binnenvaart volgt.

Als lichtmatroos in de binnenvaart wordt er niet direct van je verwacht dat je een grote verantwoordingen op je neemt. Als lichtmatroos begin je met de basiswerkzaamheden die er voorhanden zijn aan boord van een binnenvaartschip en je wordt actief begeleid en aan het werk gezet door de schipper.

De werkzaamheden waarvan verwacht wordt dat je die uit kunt voeren zijn om te beginnen het helpen bij het aan- en afmeren van het schip (touwen vastzetten en losmaken). Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het afspuiten, boenen en schoonhouden van het schip. Ook ondersteun je de schipper bij het laden, lossen en onderhouden (schuren, bikken en verven) van het schip.

Profiel
Voor werken in de binnenvaart is het belangrijk dat je stressbestendig, flexibel, communicatief, handig en in goede conditie bent. Verder weet je van aanpakken, heb je uiteraard affiniteit met binnenvaart en is het geen probleem om veel buiten te werken.

  • Je bent in het bezit van een dienstboekje met de functie lichtmatroos;
  • Je bent leergierig en in staat om zelfstandig te werken;
  • Je vindt het niet erg om langere tijd van huis te zijn.

Soort dienstverband: Fulltime, Bepaalde tijd

Gevraagd leerling Matroos- op m.s Wilhelmina Arina

Wij hebben weer plaats voor een leerling matroos die een BBL of BOL opleiding wil gaan volgen om schipper te worden. Wij varen met het vrachtschip Wilhelmina Arina van 110 x 11,45  3464 ton . We varen naar alle bestemmingen in europa waar we met ons schip kunnen komen en we vervoeren diverse soorten lading.  Bij ons wordt er niet op zondag gevaren of gewerkt. Vrije tijd wordt onderling geregeld. Loon volgens binnenvaart CAO.

Lichtmatroos gezocht

Beste leerlingen.

Voor een klant van ons zijn wij op zoek naar een lichtmatroos of deksman. Leeftijdscategorie tussen 18 en 21 jaar. NL voorwaarden, gezellig team, Erkend leerbedrijf met doorgroeimogelijkheden.

Geïnteresseerd, neem dan snel contact met ons op.